Popularne stvari koje možete raditi u Novigradu

Objavljeno: 19.06.2022.

Novigrad je u prošlosti poznat kao ribarski gradić, a kasnije i po poljoprivredi, posebice u vinogradarstvu i maslinarstvu.70-ih godina prošloga stoljeća grad se naglo okreće turizmu, koji je danas jedna od najvažnijih gospodarskih grana.

Upravo zato Novigrad može ponuditi mnogo za svoje turiste i zabava u ovom istarskom gradiću je svakako zagarantirana. Evo nekoliko popularnih stvari koje ne smijete propustiti dok ste u posjeti Novigradu:

Vodeni park Istralandia


Ovaj čudesni vodeni svijet koji se prostire na preko 81 000 m2 nalazi se samo 5 km od mora, na izravnom izlazu s autoceste Novigrad-Nova Vas i magistralnoj cesti između autoceste i grada Novigrada. „Istralandia“ nudi obilje opuštanja i uzbuđenja uz zajamčenu dozu adrenalina na 20 različitih tobogana. „Istralandia“ ima najveći bazen s umjetnim valovima u ovom dijelu Europe. Savršeno za obitelji s djecom ili mlade željne zabave i adrenalina.

Gradske zidine


Povijesna jezgra grada nekada je bila u cijelosti ograđena zidinama, čiji je tok danas ostao vidljiv samo u njihovim ostacima. Šetnja kroz gradske zidine Novigrada je idealna za opuštanje i uživanje tijekom vrućih ljetnih dana.

Crkva sv. Pelagija i sv. Maksima


Iznimno lijepa crkva bogate i zanimljive povijesti. Današnja crkva sagrađena je u 15. i 16. stoljeću na temeljima bazilike svetog Pelagija iz 8. stoljeća. Crkva je najimpresivnija u ranom jutarnjem ili kasnovečernjem suncu.

Vinarija Pervino


Obiteljska vinarija koja nudi vrhunska domaća vina malvazije i terana, ali i međunarodno poznata vina poput merlota, chardonnaya ili muškata. Idealno mjesto za jednodnevni izlet, ali i za kupovinu finih alkoholnih poklona i suvenira.

Plaža Pinesta


Apsolutno zadivljujuća plaža! Prekrasan pogled na more i odlično mjesto za kupanje i ronjenje. Plaža je savršen izbor za obitelji s djecom.

Podijeli ovaj članak

Kontaktirajte Krevatin Tours

Povezane vijesti

Praznik rada u Novigradu
Published: 30.04.2024.
Svibanj se bliži, a svi znamo da je 1. svibnja u Novigradu mjesto za roštiljanje u parku Karpinjan!Program počinje rano ujutro, a možete se pridružiti biciklom ili... 
Pročitaj više
Dostupan novi smještaj
Published: 30.04.2024.
Viele Gäste, die seit Jahren über unsere Agentur Unterkünfte buchen, haben bereits ihre „Favoriten“ und kehren Jahr für Jahr an denselben Ort zurück. Das liegt daran,... 
Pročitaj više