5 razloga zašto putovati u Istru tijekom jeseni

Objavljeno: 06.10.2022.

Jesen je jedno od najljepših i najzanimljivijih godišnjih doba, a jesenski izleti savršeni su za sve one koji više vole mir i opuštanje od ulica punih turista i ljetne gužve.

Donosimo vam 5 razloga zašto biste trebali posjetiti Istru u jesen.

Putovanja su jeftinija


Izvansezonska ili jesenska putovanja nude velike popuste koje jednostavno ne možete dobiti tijekom ljetne sezone. Jesen je jedno od najjeftinijih doba godine za putovanja, što se vidi i po zrakoplovnim i autobusnim kartama, cijenama hotela, restorana i popustima za mnoge aktivnosti.
S obzirom na to da vaš novac u jesen "vrijedi" više, moći ćete si priuštiti duži boravak i uklopiti se u puno više aktivnosti, a samim time i više uživati.


Nema prevelike gužve


Užurbane ljetne gužve ustupile su mjesto opuštenijim jesenskim danima. Jedna od najboljih pogodnosti jesenskih putovanja je ta što nećete morati čekati u dugim redovima ili rezervirati svaku aktivnost danima unaprijed. Osim toga, vaše će slike sigurno puno bolje izgledati jer na njima neće biti horde turista s kojima se u ljetnoj sezoni morate natjecati tko će snimiti jednu fotografiju.
Uz manje gužve u kafićima, plažama, muzejima, parkovima i atrakcijama, možete u potpunosti iskoristiti mirnu atmosferu i stvarno se prepustiti svom odredištu.


Idila jesenskog pejzaža


U jesen su dani kraći, ali sve šareniji. Jesenska raskoš boja lišća manje sunčane dane pretvara u šarenu idilu. Bilo da ste strastveni fotograf ili samo uživate u prirodnim ljepotama, jesenski krajolik će vam sigurno oduzeti dah. Prošećite šumom ili se provozajte cestom i divite se remek-djelima prirode.


Jesenski događaji


Jesen je idealno godišnje doba za mnoga događanja i aktivnosti. Zašto? Vedri dani i svježe noći, ni prevruće ni prehladno. Nema nesnosnih ljetnih vrućina, niti prejakih zimskih hladnoća. Dodajte tome šareno i hrskavo lišće pod nogama i dobit ćete savršen recept za ugodno cjelodnevno hodanje i vožnju biciklom, ali i odlazak na koncert ili predstavu na otvorenom.


Ukusna sezonska hrana


Svako godišnje doba donosi prirodne proizvode koje lokalni restorani koriste za pripremu raznih delicija. Jesen u Istri poznata je i po bogatoj ponudi tradicionalnih specijaliteta. Otkrivamo vam 3 jela koja svakako trebate kušati ako putujete u Istru tijekom jeseni:

1. fuži s tartufima
Jesen je sezona bijelih tartufa, a svaki restoran od njih priprema neki od svojih specijaliteta

2. biftek sa šumskim gljivama
u jesen su šume bogate raznim gljivama pa svaki restoran iskoristi priliku za pripremu posebnih delicija od šumskih gljiva

3. krem ​​juha od bundeve
idealno jesensko jelo zbog specifičnog slatkog okusa

Dakle, sljedeći put kada planirate godišnji odmor, razmislite o putovanju u jesen — savršenoj sezoni za putovanje u Istru.

Podijeli ovaj članak

Kontaktirajte Krevatin Tours

Povezane vijesti

Praznik rada u Novigradu
Published: 30.04.2024.
Svibanj se bliži, a svi znamo da je 1. svibnja u Novigradu mjesto za roštiljanje u parku Karpinjan!Program počinje rano ujutro, a možete se pridružiti biciklom ili... 
Pročitaj više
Dostupan novi smještaj
Published: 30.04.2024.
Viele Gäste, die seit Jahren über unsere Agentur Unterkünfte buchen, haben bereits ihre „Favoriten“ und kehren Jahr für Jahr an denselben Ort zurück. Das liegt daran,... 
Pročitaj više